Workshops

MOBO-workshops

Het plezier van MOBO kan nu ook op scholen en bso’s beleefd worden. Ons enthousiaste team neemt de benodigde pakketten mee en verzorgt interactieve presentaties en workshops voor jonge kinderen.

 

WORKSHOP TECHNIEK: Elektriciteit & Stroomkringen

In deze workshop leren kinderen over de werking en functie van een stroomkring. Daarnaast wordt er extra informatie gegeven over aanverwante onderwerpen, zoals de geschiedenis van stroom en andere interessante onderwerpen. De kinderen kunnen deze kennis direct in de praktijk toepassen; ze gaan namelijk na de inleiding in groepjes van twee een stroomkring maken op een kaart en hier vervolgens een lichtje op aansluiten. Vervolgens kunnen kinderen de kaart helemaal af maken door die in te kleuren. Op deze manier komen techniek en kunst samen.

Wie geven de workshops?

De vier oprichters van MOBO (Jasper, Anouk, Evert en Emil) vormen een enthousiast team en kennen de producten en methode als geen ander. Hiervan zullen er zeker twee de workshops komen geven met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 4 trainers bij zeer grote groepen. Voor elke workshop wordt per locatie een VOG aangevraagd. De trainers zijn ervaren met; presentaties geven, het begeleiden van kinderen en staan garant voor een gestructureerde workshop.

Hoe lang duren de workshops?

De workshop met als thema ‘elektricteit & stroomkringen’ duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Dit is exclusief klaarzetten en opruimen.

Worden de materialen verzorgd door MOBO?

De les en het materieel voor de workshop worden door MOBO geleverd. Dit betreft: Interactieve presentatie een handleiding, kaarten, kopertape, lampjes en batterijen. In overleg worden ook spullen verzorgd voor het creatieve onderdeel van de workshop.

Wat is de inhoud van de workshop?

Allereerst is er een interactieve presentatie, waarvan de kennis direct in de praktijk kan worden toegepast; ze gaan namelijk na de inleiding in groepjes van twee een stroomkring maken op een kaart en hier vervolgens een lichtje op aansluiten. Deze kaart kunnen kinderen de kaart helemaal afmaken door die in te kleuren. Op deze manier komen techniek en kunst samen. Tot slot kunnen ze een klein berichtje schrijven op de kaart en hem aan iemand geven of opsturen (let op; wij leveren geen postzegels en enveloppen bij de workshop).

Wat wordt er geleerd in de workshop?

In de workshop leren kinderen over de werking en functie van een stroomkring en aanverwante onderwerpen, zoals de geschiedenis van stroom.

Welke vaardigheden komen aan bod in de workshop?

Metacognitieve:
de workshops zijn erop gericht om alle kinderen op een passende wijze van onze les te voorzien. Zo wordt de informatie gevisualiseerd en kan het direct worden toegepast.

Sociale:
De kinderen werken in groepjes van twee en moeten samenwerken. Dit vergt coöperatie en teamwork.

Motorische:
De kinderen zien eerst een demonstratie, wat ze vervolgens kunnen imiteren om het tot slot zelfstandig te doen.

Affectieve:
De aandacht en interesse moet gewekt worden in de presentatie. Nadat de kinderen het zelf uitgevoerd hebben wordt de waardering voor hun werk gewekt. Dit sluit aan bij ons langere termijndoel waarin we een positief effect willen hebben op de technische wereld.

Hoeveel kinderen kunnen tegelijk mee doen aan de workshop?

Het is mogelijk workshops te geven aan groepen tot 25 leerlingen. Dit is uiteraard afhankelijk van de locatie, omdat de anderhalve meter afstand gewaarborgd moet worden.

Voor welke leeftijd zijn de workshops van MOBO geschikt?

Wij raden deze workshop aan, aan kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Dit komt mede omdat leerlingen ook zelfstandig met de theorie aan de slag gaan. In het geval van kleinere groepen is intensievere begeleiding mogelijk en is het mogelijk kinderen van een jongere leeftijd ook op te geven.

Wat zijn de kosten voor de workshop?

De kosten voor de workshop hangen af van de grootte van de groep, de reisafstand en de frequentie (meerdere workshops op één locatie vereist slechts een VOG-aanvraag). Aan de hand van deze gegevens kan voor iedere basisschool en bso een eigen offerte opmaat opgesteld worden.

Vraag nu een offerte aan door contact met ons op te nemen
Contact

OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u een specifiek idee voor een workshop of lespakket? Wij leveren graag maatwerk. We denken met u mee en kunnen een offerte voor u opstellen.